Sisustusvinkit – 5 sisustusideaa aloittelijalle

Sisustusvinkit – 5 sisustusideaa aloittelijalle

Sisustaminen on nyt trendikkäämpää kuin koskaan ennen. Suomalaisten kodit ovat toinen toistaan kauniimpia ja ihmiset tuntuvat osaavan yhdistää eri materiaaleja ja värejä upeasti. Mutta kuinka aloittelija voi päästä alkuun oman unelmiensa kodin luomisessa? Sisustaminen voi joskus tuntua haastavalta, mutta jo pienillä asioilla saadaan muutosta aikaan. Listasimme 5 sisustusideaa, joiden avulla pääset hyvään alkuun oman sisustamisesi parissa! Ken tietää, vaikka tästä alkaisi uusi harrastus?

1. Värien yhdistely

Mieti, mistä väreistä pidät. Sisustuksessa kannattaa pitää kiinni tietyistä väreistä, jotta kokonaisuus olisi ehjä. Voit esimerkiksi yhdistää valkoisen, turkoosin ja mustan. Turkoosi voi toimia ns. tehostevärinä, joka toistuu useammassa kohdassa, kuten esimerkiksi huoneen matossa, pöytävaasissa tai tauluissa. Jos pidät harmaa-valkoisesta sisustuksesta, kannattaa mukaan kuitenkin ottaa jokin värisävy, jotta sisustuksen väri ei olisi liian yksitoikkoista ja tylsää. Asunnon koko kannattaa pitää mielessä värejä valitessa. Jos asunto on pieni ja siellä on vain vähän ikkunoita, kannattaa valita vaaleita sävyjä. Tummat sävyt yleisesti ottaen pimentävät huonetta.

2. Erikoiset yksityiskohdat

Sisustuksesta tekee mielenkiintoista siihen yhdistetyt erikoisemmat yksityiskohdat. Tällaisia voivat olla esimerkiksi jättikokoinen kello, afrikkalainen patsas tai itse maalattu huonekalu. Tällaiset yksityiskohdat toimivat hyvänä katseenvangitsijana ja tekevät asunnosta persoonallisen. Valitse omat yksityiskohtasi mieltymystesi mukaan, onhan kyseessä sinun kotisi! Mieti kuitenkin, sopiiko tämä valittu yksityiskohta muuhun sisustukseen. Kontrastitkin toimivat, mutta täysin päinvastaiset tyylit saattavat silti sotia toisiaan vastaan. Älä kuitenkaan lisää yksityiskohtia liikaa. Niitä ei tarvitse olla montaa yhdessä huoneessa.

3. Kodikkuutta ja mukavuutta

Omassa kodissa ei saa tietenkään unohtaa mukavuutta, sisustat millä tyylillä hyvänsä. Lisää sohvalle muutama muuhun sisustukseen sopiva tyyny ja pari vilttiä. Tyynyjen päällisiä saa nykyään mistä tahansa tai jos olet ompelutaitoinen, voit helposti ommella omat tyynynpäälliset. Valitse kangas, joka sopii johonkin kotisi muuhun yksityiskohtaan. Sohvatyynyjen suhteen saa olla räväkkä ja niitä kannattaa vaihdella eri vuodenaikoina, jotta sisustus pysyy raikkaana ja uutena. Sohvatyynyt onkin aloittavalle sisustajalle erittäin hyvä aloituskohde. Huomaat kyllä eron tyynynpäällisten vaihdon myötä. Helppoa ja edullista!

4. Eloa kasveilla

Jokaisessa kodissa kannattaisi olla edes jokin kasvi. Vaihtuvat kukat erikoisissa vaaseissa tuovat kotiin arvokkuutta ja eloa. Kukat tuovat kodikkaan ja lämpimän tunnelman. Lisäksi ne parantavat huoneilmaa. Jos lisäät kukkien läheisyyteen pari kynttilää, on kodikas tunnelma taattu. Varo kuitenkin asettamasta kynttilöitä liian lähelle kukkia! Jos et voi pitää kukkia kotonasi, ovat viherkasvit myös loistava valinta. Niistä on saatavilla hyvin helppohoitoisiakin lajikkeita, joten niiden hankkimiseksi ei tarvitse välttämättä olla viherpeukalo.

5. Eri materiaalit ja kuviot

Kuvioita ja materiaaleja ei kannata yhdistellä miten tahansa, vaan kannattaa kiinnittää huomiota siihen, ettei asunnosta tule vahingossa sekamelskaa. Liika kuviointi ei tuo oikeutta kauneille kuoseille, sillä jos joka puolella on uutta kuviota, ei mikään niistä erotu sen erityisemmin joukosta. Tunnelmasta saa rauhallisemman ja tasapainoisen, kun yksivärisiin kalusteisiin ja esineisiin on yhdistetty muutama kuviollinen. Jos matto ja sohva ovat kuviollisia, ei kuviolliset verhot ole välttämättä paras ratkaisu. Sama koskee materiaaleja. Jos joka puolella on samaa, samansävyistä materiaalia, ei sisustus ole loppuunmietitty.

Yksi mielenkiintoinen keino saada yksivärinen huone tai seinä kiinnostavaksi on käyttää samaa sävyä, mutta eri materiaalina. Esimerkiksi valkoisessa sohvassa voi hyvinkin toimia valkoinen lampaantalja tai jos seinäsi on matta ja valkoinen, lisää siihen muutama kiiltävä valkoinen raita, niin saat aikaan upeita lopputuloksia. Kokeile itse, niin huomaat eron.